Uh, pretoplo je! – Blog

Stiglo nam je leto i temperature počinju da rastu, dolaze nam sve topliji dani. Svi topli dani su isti, jedino što je drugačije smo mi sami. Svi ljudi su različiti, i svako reaguje drugačije na temperature, tako da u periodu pred leto i tokom leta primećujemo da se svi žale (ponekad i mi) na nepodnošljive temperature.


Međutim, svakodnevni život i posao ne smeju da trpe – da li je vruće ili ne, ne treba da utiče na nas. Postoji dosta opcija koje možete da uradite kada nastupi nepodnošljiva temperatura, naravno sve one zavise od vaših mogućnosti i ja bih sa vama želeo da podelim par savea kako da „preživite“ letnje vrućine i povećate produktivnost.


 • Upravljanje vremenom
  – Krenite ranije na sastanak kako biste izbegli gužve i stigli malo ranije. Bolje je stići pre sastanka nego kasniti i žaliti se na vrućine.
 •  
  Prioriteti – U ovom periodu trudite se da sve prioritete koje imate svedete na minimum. Ideja je da ih efikasno i efektivno završite, fokusirajte se da što pre završite zadatke koje imate.

 • Odeća
  – Ako položaj omogućava, ne moraju svi u kancelariji da nose odeću sa dugim rukavima. Tokom vrelih dana dozvoliti menadžerima da dođu bez kravate i dugačkih košulja ili kostima. Time se smanjuje i upotreba rashladnih uređaja i veći je broj zadovoljnih kolega i zaposlenih, samim tim će i poslovi biti završeni.

 • Pauze
  – Praviti češće pauze kao bi se telo odmorilo,  trudite se da snalno konzumirate vodu, kako bi vaše tele ostalo hidrirano.

 • Organizacija
  –  Sve aktivnosti na otvorenom, ukoliko je moguće, organizujte pre ili nakon najtoplijeg perioda dana (izbegavati od 12h do 16h).  Ali nemojte da odustenete od aktivnosti ukoliko ne mogu da se pomere.

 • Ventilacija
  – Provetravanje prostorije u kojoj radite je neophodno. Ako nemate klima uređaje, ili bilo koje druge rashladne aparate, napravite kratku promaju da se vazduh u prostoriji promeni. Ukoliko imate klima uređaje u kancelariji, trudite se da ne pravite veliku razliku između spoljne i unutrašnje temperature

 • Ishrana
  – U teškim vrelim danima izbegavajte jaku hranu i više se fokusirate na voće i povrće. Tako bismo trebali stalno da se hranimo, bez obzira na vremenske uslove, ali barem da budemo disciplinovani tokom letnjih dana. Osećaćemo se mnogo bolje.

Mogu navesti još bezbroj saveta i siguran sam da neke znate bolje od mene , i verovatno su vam ovi saveti jako dobro poznati. Ali ko ih zaista sprovodi umesto što se žali na vreme?


Čitajte svakog četvrtka naš blog i naravno “Tip of the week#1”!


Želimo vam uspeh u promenama! 


Kalin Babušku


Član tima

Macedonia Export

Objavljeno u kategoriji Blog. Bookmarkuj preko ovog linka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Dobrodošli u našu online knjižaru

Ostavite nam svoju email adresu i budite u toku sa našim akcijama, novim knjigama i zanimljivostima iz izdavaštva