Skini nogu sa kočnice i uradi nešto za sebe!

Šta je to što definiše briljantne žene? One su ambiciozne, pomeraju unutrašnje barijere, hrabro koračaju putem koje su same kreirale, rade na onome o čemu maštaju i pre svega, spremne su da naprave VELIKI ISKORAK i žive život prateći svoj unutrašnji glas.

Prva od 7 briljantnih žena i recezentkinja koje je Finesin tim odabrao da zajedno sa nama čitaju knjigu “Veliki Iskorak” i sada ima čast da predstavi je Svetlana Stefanović, menadžerka programa Podeli svoje znanje, Evropski pokret u Srbiji.

 

 

 

Svetlana Stefanović je diplomirala međunarodne poslove na Fakultetu političkih nauka. Tokom studija bila je volonterka, zatim radila kao aktivistkinja na različitim projektima i bila šefica kancelarije Evropskog pokreta u Srbiji. Od 2007. godine je menadžerka projekta.Od 2010. godine kroz program „Podeli svoje znanje“ radi na promovisanju modela mentorstva i osnaživanju mladih žena na početku karijere i autorka je Vodiča za mentorstvo. Jedna je od prvobitnih članica tima koji je započeo realizaciju Beogradskog bezbednosnog foruma (BSF) 2011. godine, a 2015. godine imenovana je za izvršnu direktorku. Odgovorna je za celokupnu organizaciju i realizaciju BSFa i vodi tim od četrnaest ljudi. Članica je i izvršna sekretarka Ženske vlade. Članica je Programskog odbora Akademije ženskog liderstva.

 

U narednim redovima, Svetlana je podelila svoje impresije i utiske o knjizi “Veliki Iskorak” koja je ove nedelje postala počasni član Finesine biblioteke Uspeh.

 

Pored društva i okoline koja nas usporava i demotiviše, preplavljene i blokirane strahovima da nismo dovoljno dobre, same sebe kočimo i sprečavamo da budemo one koje menjaju, one koje stvaraju, one koje motivišu, one koje vode. Strah nam diktira šta da radimo, on nas usporava i ostavlja u prostoru nesigurnosti. Blokira nas da radimo na sebi, govorimo, da tražimo naša prava, da težimo višem.

Čekajući da budemo sto posto sigurne, sto posto spremne pre nego što uskočimo u život, nismo ni svesne koliko gubimo time što čekamo da budemo spremne. Koncept celoživotnog učenja nam otvara priliku da uvek možemo naučiti nešto novo, a najbolje se uči na primerima i iz priča drugih koje su već prošle istim putem. Važno je da budemo svesne sebe, oslušnemo sebe, poslušamo našu unutrašnju mentorku i kažemo šta želimo da radimo, šta želimo da budemo, kako da menjamo sebe, okruženje i svet.

Praktični primeri iz svakodnevnog života, lične životne priče i iskustva dugogodišnjeg praktičnog rada spisateljice, objedinjeni su na jednom mestu i odlična su polazna osnova za sve one žene koje žele da rade na sebi i oslobode se starih navika i usvojenih obrazaca.

 

Knjiga Veliki iskorak nam nudi realna i ostvariva rešenja i otvara nam mogućnosti da postanemo nove oslobođene žene spremne da se izborimo za sebe i svoja prava. Predlaže nam načine kako da prestanemo da sebe zadržavamo u jednom mestu, a istovremeno nas Tarini saveti podstiču da krenemo da pravimo velike korake napred u životu i u karijeri. Priče nama sličnih su najbolja motivacija da je sve moguće, i da je pravo vreme sada da se oslobodimo svih stega koje nam je društvo ili smo ih same sebi nametnule.

Moje višegodišnje iskustvo u radu sa ženama na početku karijere, kroz program Podeli svoje znanje upravo govori u prilog tome. Ponekada nam nisu potrebne prepreke, jer ih mi same stvaramo.

Nema potrebe da umanjujemo značaj svojih uspeha, već je potrebno da govorimo i ponosimo se njima. Kad čujete priče drugih uspešnih žena, shvatite da je nemoguće samo ono što ne poželite da uradite.Svaki dan je nova prilika da iskoračiš u nepoznato, jer nikada nije kasno za promene starih naučenih obrazaca i stvaranje novih prilika. Pa zašto je ne iskoristiti već danas?

 

Svetlana Stefanović, menadžerka programa Podeli svoje znanje, Evropski pokret u Srbiji

http://www.emins.org/podeli-svoje-znanje/

https://www.facebook.com/EvropskiPokret/

Objavljeno u kategoriji Blog. Bookmarkuj preko ovog linka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Dobrodošli u našu online knjižaru

Ostavite nam svoju email adresu i budite u toku sa našim akcijama, novim knjigama i zanimljivostima iz izdavaštva