S koferom na Sajam knjiga

Stigao je oktobar i sa svojim sveže obojenim lišćem najavio manifestaciju koja će vas, baš kao i on, navesti da se pripremiti za predstojeću zimu – odvešće vas u nabavku koja se ne propušta, na beogradski, a i međunarodni Sajam knjiga. Noći postaju duže, vremenski uslovi neprijateljski raspoloženi i udobna fotelja kod kuće, uz neobaveznu čašu vina i dobru knjigu, zvuči kao idilično utočište, zar ne? Vreme je da pravite spiskove!

Iako pripreme traju tokom čitave godine, od selekcije novih naslova, prevođenja dela stranih autora, do doštampavanja novih tiraža knjiga, u svega 7 dana se dešava magija. Zalutate u jednu čarobnu šumu, gde je svaki izlagač jedno posebno drvo bogato raznovrsnim naslovima. No, najveće medju njima nije nužno i najbogatije – vremenom se pokazalo da treba dati šansu i najmanjima, ne radi izdavača, radi sebe. Nikad ne znate kada će vas prava knjiga pronaći.

Finesa, Sajam knjiga

 

Širom Hale 1, one najveće, gde se održavaju centralna zbivanja, lutaćete među hiljadama priča, romana i pustolovina – hvala Bogu na smernicama prodavaca koji zdušno celog dana pričaju o sadržajima, verovatno nikada ne ponovivši identičnu deskripciju jednog naslova: tako je to sa knjigama. Prepustićete se talasima izmešanih utisaka i odabrati neko meko štivo za one dane kad želite da zaboravite svet oko sebe i živite tuđu fantaziju.

Kada odlučite da odete korak više prepustićete se pokretnim stepenicama do Galerije Hale 1. Ona je rezervisana za učenjake – ljude posvećene edukaciji i kontinuiranom radu na sebi. Bilo da tražite pomoć u učenju ili motivaciju za svoje profesionalne i lične epopeje, pronaći ćete se među knjigama za celi život na našem toplom i gostoprimljivom žuto-crvenom štandu. Naši naslovi jedinstvenog formata i jakih boja, sadržaja škole života i sve ono što nećete pronaći u udžbenicima su ono što mi negujemo i što će oplemeniti vaše živote. To su dani kada smo spremni da se odreknemo dela zarade i pomognemo vernim čitaocima da na svojim policama, ali i srcima naprave mesta za koju knjigu više.

Potragu možete nastaviti kroz Halu 2 koja je predvidjena za strane izdavače i fakultete, ili Halu 4 za knjižare. Slučajno ili namerno, obrećete se među antikvarima na Galeriji Hale 4. Tamo je svetlo nešto žuće, korice su pohabane i cene se dogovaraju. Lako ćete saznati poreklo određene knjige, kako je menjala vlasnike i da li je imala romantičnu prošlost. Tako možete kućnu biblioteku obogatiti srceparajućim ljubavnim posvetama kojima povremeno možete da se počastite – znate kako kažu: nije kome je namenjeno, nego kome je suđeno.

I, konačno, zatvarićete krug baš u prolazu izmedju Galerije Hale 4 u Galeriju Hale 1 privodeći kraju svoju potragu za knjigama za ceo život, one čija vrednost premašuje cenu. To su one iste knjige koje čitate po potrebi, čije pasuse podvlačite ili ispisujete na listu papira, one koje darujete kada želite da ponudite pomoć i kada želite da motivišete druge i sebe. S tim na umu, pozivamo vas da ovogodišnju sajamsku priču završite sa nama! Napišete svoje „Ciljeve“, rešite da „Pojedete tu žabu“, ozdravite uz „Hrono ishranu“, počnete da sastavljate vašu „Slagalicu života“, naučite da „Sreća je navika“ i organizujete učenje uz „Mape uma“ – to je samo delić naših podstreka upućenih vama.

Takođe, biblioteku Uspeh smo obogatili još jednom fenomenalnom, britkom i oštrom knjigom autorke Džen Sinsero (Jen Sinsero) – „Budi i ti opaki igrač“. Možda ste se prezaistili entuzijastičnih naslova ili prosto imate otpor prema knjigama samopomoći, ali ova knjiga će vam otkriti nove dimenzije upravljanja svojim životom! Autorka na jedan oštar, domišljat i duhovit način sa tonom na koji niste navikli da čitate, opisuje svakodnevne borbe sa samom sobom – provlačeći kroz svoja iskustva vredne lekcije koje će vas zaista naterati da zastanate i razmislite o tome koliko zaista upravljate svojim životom i šta uraditi da to bude bolje. Pri tom, osvešćujući svoje obrasce ponašanja, sa Džen ćete se siti ismejati!

Ni to nije sve, kao i prošle godine i ove ćemo organizovati promociju nove knjige dr Ane Gifing „Porcija zdravlja“. Promocija će se održati u četvrtak, 29. oktobra, sa početkom u 18h u sali “Borislav Pekić”, u Hali 1a. Ideja nam je da popričamo o tome je to zdrava, a šta nezdrava ishrana, kako da vodimo računa o tome šta i kada unosimo u svoj organizam i da sa vama podelimo fenomenalna iskustva ljudi koji su se odlučili za Hrono način života. Dr Ana Gifing će vam pokazati da za izgradnju zdravih navika ne treba puno truda, ni novca. Samo potrebno da oslušnete svoj organizam, koji ste davno ućutkali. Možda kada čujete šta smo pripremili za vas rešite da prekinete sa izgovorima i date šansu sebi za put ka zdravijem životu – nije malo nas koji smo upravo tako i počeli.

I tako ste svoju oktobarsku epopeju priveli kraju. Takvo je doba godine kada preispitujete svoje prethodne odluke, donosite nove i činite dodatan napor da obezbedite sebi bolju perspektivu na svim nivoima razvoja ličnosti. A pun naramak knjiga obećava bolje šanse, zdrav duh i kvalitetno vreme. Osudite svoj život na uspeh i investirajte pametno u sebe – a sajamske cene vam svakako ostavljaju više prostora za to. Ne prepuštajte ništa slučaju, preuzmite knjige u svoje ruke.

Pa, da krenemo u nabavku – jeste li pripremili spiskove?!

Objavljeno u kategoriji Blog. Bookmarkuj preko ovog linka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Dobrodošli u našu online knjižaru

Ostavite nam svoju email adresu i budite u toku sa našim akcijama, novim knjigama i zanimljivostima iz izdavaštva