Pola sata za promenu

Da li znate da možete promeniti svoj život ako radite nešto novo samo pola sata na dan?!

Koncept „Pola sata” kao faktor za razvoj veština:

Na primer, ako vežbate neki instrument samo pola sata na dan, vi ćete za četiri godine postati odlični u sviranju tog instrumenta. Možda ste često oduševljeni osobama koje umeju da sviraju, a vama je krivo što ne umete, a niste se ni usudili da probate jer ste pomislili da je uzaludno da uopšte i počinjete. Teoretski, sada znate da vas samo pola sata vežbanja na dan deli od vašeg, verovatno najvećeg, sna. Naravno, postoje tu i drugi činioci koji će uticati na rezultat (istrajnost, motivacija, okolina, disciplina, posvećenost i drugi), ali važno je da znate da koncept “pola sata na dan” zaista funkcioniše.

koncept pola sata

Koncept “Pola sata”, kao faktor za lični i profesionalni razvoj:

Isto važi i za bilo koji posao koji obavljate ili aspekat koji želite da poboljšate. Ako vam je potrebno da se razvijate u nekoj profesionalnoj i stručnoj oblasti poslovanja o kojoj nemate veliko predznanje. Posvećivanjem njenom izučavanju samo pola sata na dan, Vi ćete za neko vreme postati veoma sposobni u toj oblasti.

Koncept „Pola sata”, kao faktor za promenu matrice:

Ako uradite samoanalizu i lični dnevnik vremena – kako provodite svaki dan, primetićete ponovljive obrasce. Svi živimo po određenim obrascima i matricama i retko izlazimo iz njih. Nažalost mi nismo svesni tog stanja. Implementacijom ovog koncepta odvojićete se od šablona “kuća pos’o, pos’o kuća”. Umesto da ujutru ustanete i pijete kafu – prvo vežbajte pola sata. Umesto Fejsbuka – čitajte knjigu. Umesto gledanja televizije – prošetajte se u parku, vozite bicikl, naučite neki novi recept ili vidite se sa nekom dragom osobom. Bitno je da napravite plan i da ga sprovedete u praksu malo po malo – za početak odaberite jednu aktivnost ili stanje koje želite da promenite, kako ne biste rizikovali da odustanete zato što vam je “sve to previše posla”, i da se onda vratite starim, nekorisnim obrascima ponašanja. A kasnije kada budete motivisani, ispraksirani i osnaženi uspešnom promenom, moći ćete lakše da izbacite neku drugu lošu naviku ili da uvedete neku novu, korisnu.

Koncept „Pola sata”, kao faktor promene dešavanja u životu:

Uvođenjem novih stvari u svoj život imate mogućnost da utičete na dešavanja u svom životu uopšte. Na taj način povećavaju vam se mogućnosti da saznate i doživite nešto novo i da steknete nove prijatelje.

Mnogi odustaju jer ne veruju da sa malo kontinuiranog truda mogu postići uspeh. Opet, drugi odustaju posle nekoliko pokušaja jer ne mogu sagledati krajnji rezultat. Ili zato što nemaju vremena (možete da ustanete pola sata ranije, ili izbacite neke aktivnosti i navike iz svog života koje vam oduzimaju vremena i energije, a da od njih nemate materijalne ili moralne koristi. Za identifikaciju tih aktivnosti primenite proces prioritizacije). To su različiti faktori koji utiču na uspeh ovog koncepta, ali činjenica je da on funkcioniše i da nam može promeniti život. 

Nikad ne odustajte. Možda se samo pola sata vašeg dana nalazi između vas i vašeg sna!

Želimo vam uspeh u promenama!

Petar Lazarov

Član tima 

Macedonia Export 

Objavljeno u kategoriji Blog. Bookmarkuj preko ovog linka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Dobrodošli u našu online knjižaru

Ostavite nam svoju email adresu i budite u toku sa našim akcijama, novim knjigama i zanimljivostima iz izdavaštva