Obrazovni program – POBEDNIČKO UČENJE

 

 

 

 

 

Obrazovni program

  POBEDNIČKO UČENJE

 

Ciljevi programa

Naučiti učenike i studente da uče brzo, lako i uspešno! 

Polaznici obrazovnog programa će naučiti:

 •   kako da razviju kreativno i funkcionalno razmišljanje,
 •   da reše probleme koje imaju u učenju
 •   da stvaraju mape učenja, mape znanja i baze znanja,
 •   da otkriju svoj stil učenja i kako da ga unaprede,
 •   da budu koncentrisani dok uče, u školi (na fakultetu) i kod kuće,
 •   da uče sa uživanjem,
 •   12 principa pamćenja,
 •   kako da otkriju, izdvoje i zapamte ključne pojmove,
 •   cikluse pamćenja, da ne zaborave ono što su naučili,
 •   kako da se oslobode treme prilikom ispitivanja,
 •   osnovne tehnike brzog čitanja,
 •   kako da brzo steknu potrebna znanja i veštine,
 •   kako da planiraju učenje i ostvare ciljeve!

PAMET U GLAVU!

Investicija za budućnost.

 

 

Kome je namenjen program 

Obrazovni program POBEDNIČKO UČENJE je namenjen učenicima osnovne škole od 10 godina starosti pa nadalje, srednjoškolcima i studentima.

Zasnovan je na višedecenijskom istraživanju i radu psihologa i naučnika 

Tonija Buzana iz Velike Britanije, Georgi Lozanova iz Bugarske i drugih 

kao i našeg tima stručnjaka. 

Realizuje ga naš tim stručnjaka u različitim formama više od 20 godina 

u svim republikama bivše SFRJ.

 

Trajanje nastave i način rada

Obrazovni program Pobedničko učenje se izvodi tokom 8 meseci  i prati školsku godinu.   

Sadrži 80 časova teorijske i praktične nastave tokom 32 nedelje.

Časovi traju 45 minuta, 2 do 3 časa sedmično, odnosno 8 do 12 časova mesečno.

Program se realizuje subotom ili nedeljom po grupama.

Grupa ima do 12 polaznika istog (približnog) starosnog doba.

Program se realizuje subotom ili nedeljom po grupama.

Grupa ima do 12 polaznika istog (približnog) starosnog doba.

Tokom prve četvrtine realizacije obrazovnog programa Pobedničko učenje polaznici rade na usvajanju tehnika pamćenja, tehnika mapa učenja, organizaciji učenja, ciklusima pamćenja, sticanja samopouzdanja i izgradnji pobedničkog mentaliteta.

U preostale tri četvrtine programa naučene tehnike se uvežbavaju na školskom gradivu.

Prvi rezultati vidljivi već nakon mesec dana!

Početak nove školske godine

Oktobar 2021.

UPIS JE U TOKU!

Obezbedite svoje mesto na vreme!

Kontakt: 064 6454856; 011 2645122;

 

 

Investicija za Obrazovni program Efikasno i ubrzano učenje – Pobedničko učenje

60eur mesečno

Naš obrazovni tim

Autorski  i obrazovni tim Akademije učenja “Finesa” čine profesionalci u oblasti obrazovanja od kojih su neki nosioci specijalističkih i naučnih zvanja, kao i stručnjaci u oblasti razvoja intelektualnih sposobnosti.

 

Branislav Maričić, profesor (predavač-instruktor)
Diplomirani inženjer, licencirani predavač-instruktor Programa razvoja intelektualnih sposobnosti britanskog Buzan centra (Velika Britanija), vlasnik i direktor izdavačke kuće i Edukativnog centra “Finesa” iz Beograda, osnivač, profesor i stručni konsultant Akademije učenja “Finesa”. Kao predavač i instruktor tokom više od 20 godina organizovao je i vodio više od 250 seminara i obrazovnih programa u Srbiji i inostranstvu koje je realizovao za vladine institucije, obrazovne ustanove, kompanije, banke i mikrokreditne organizacije. Autor je seminara i obrazovnog programa “Kreativna nastava” koji je akreditovalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Redovno piše članke za časopise i magazine. Autor je knjige Samodisciplina i učestvovao je do sada u objavljivanju 107 naslova (knjiga) domaćih i stranih autora u oblastima intelektualnog razvoja, teorije i prakse učenja, postizanja uspeha na ličnom, profesionalnom i finansijskom planu, kao i sticanja i očuvanja psihofizičkog zdravlja.
Kontakt: akademija.finesa1@gmail.com

 

Dr Igor Solaković, profesor (predavač-saradnik)
Učitelj, doktor didaktičko-metodičkih nauka (Pedagoški fakultet Univerziteta u Novom Sadu), predsednik Stručnog i naučnog udruženja “Centar za obrazovnu tehnologiju RS”, osnivač i direktor Akademije učenja “Finesa”, povremeni spoljni saradnik Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske i Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije. Poseduje 15 godina radnog iskustva u prosveti u razrednoj nastavi. Sertifikovani predavač na više tema iz oblasti obrazovanja i projektnog menadžmenta. Autor je dve knjige (Multimedijalni udžbenik u funkciji kvalitetne nastave, Sistemi za obrazovanje na daljinu na nastavničkim fakultetima) i više od 35 stručnih i naučnih članaka u domaćim i inostranim časopisima.
Kontakt: akademija.finesa2@gmail.com

 

Dr Dušan Stanković, profesor (naučni i stručni saradnik)

Doktorsku disertaciju Uloga sistema za upravljanje učenjem i poučavanjem u nastavi prirode i društva odbranio je 15. novembra 2017. godine na Učiteljskom fakultetu u Beogradu.

Autor je i realizator dva akreditovana programa stalnog stručnog usavršavanja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika (Kako do interaktivnog softvera u nastavi i Veb portali za pripremu i realizaciju nastave).

Učestvovao je i izlagao na pet naučnih skupova. Objavio je  6 naučnih, 19 stručnih radova i 3 prikaza u časopisima Inovacije u nastavi, Obrazovna tehnologija, Metodička praksa, Učitelj, Prosvetni pregled.

Autor je knjige Veb portali u inovativnim modelima nastave, koautor priručnika za nastavnike Opšti standardi postignuća za osnovno obrazovanje odraslih.

Kontakt: https://www.dusanstankovic.in.rs/o-meni/biografija.html

 

 

Ana Spremić Solaković, profesor (predavač-saradnik)
Učitelj, specijalista metodike prirode i društva (Učiteljski fakultet Univerziteta u Beogradu), doktorand na istoj naučnoj oblasti i na istom fakultetu/univerzitetu, potpredsednik Stručnog i naučnog udruženja “Centar za obrazovnu tehnologiju RS”, osnivač i zamenik direktora Akademije učenja “Finesa”. Poseduje 11 godina radnog iskustva u prosveti u razrednoj nastavi. Autor i koautor je više od 20 stručnih i naučnih članaka u domaćim i inostranim časopisima.

Kontakt: akademija.finesa2@gmail.com

 

 

Aleksandra Stanković, profesor (naučni i stručni saradnik)

Magistarske studije upisala je na Učiteljskom fakultetu u Beogradu 2005. godine. Magistarski rad, pod nazivom Struktura i funkcije elektronskog bukvara, odbranila je 28. novembra 2012. godine, pred komisijom koju su sačinjavali: dr Zorica Cvetanović, mentor, dr Zona Mrkalj i dr Miroslava Ristić.

 

Realizator je dva akreditovana programa stručnog usavršavanja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika: Kako do interaktivnog softvera u nastavi i Veb portali za pripremu i realizaciju nastave. Učestvovala je i izlagala na naučnim i stručnim skupovima. Objavljuje stručne radove u časopisima: Inovacije u nastavi, Obrazovna tehnologija, Metodička praksa, Učitelj. Učestvovala je u realizaciji projekta Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja. Član je autorskog tima Učasofta.

Nagrađivana je na konkursima u organizaciji Ministarstva za telekomunikacije i informacionog društva i Uprave za Digitalnu agendu, kao i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Autor je i koautor radova koji se nalaze u Bazi znanja Kreativna škola (Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i Majkrosoft). Dobitnik je zahvalnice Društva „Sveti Sava“, Beograd.

Kontakt: https://www.aleksandrastankovic.in.rs/o-meni/biografija.html

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *