Nije prvi u mesecu, a nije ni ponedeljak. Pa šta?

„Od ponedeljka krećem u teretanu“ ili još bolje, svima poznata novogodišnja „to do“ lista sa svim mogućim rezolucijama i odlukama, uredna, bez žvrljotina, često ispisana različitim bojama, ostala je tako lepa i neprecrtana do kraja novembra…
Da li vam zvuči poznato?

Svi mi uvek uspemo da nađemo neki baš dobar razlog da pomerimo, promenimo, odložimo taj čuveni početak. Nekada su razlozi stvarno opravdani, ali češće zapravo ne uspemo da pronađemo dovoljno motivacije da ustanemo sa troseda. Nemati novu trenerku, patike, torbu za trening nije razlog, već izgovor. Samo da prođe slava, rođendan, svadba…. je delimično u redu, ali ako dočekate i sledeći rođendan i naredne dve slave, nekako se zapitamo šta je sa tih preostalih 300 i kusur dana u godini?Svako ima svoju motivaciju. Da li je to slika na frižideru, komšinica, predstojeća bikini sezona, kožne helanke… Pronađite svoju, to je bar lako!

Sve dok sedimo i čekamo idealni momenat za početak, konfekcijski brojevi u prodavnicama se stalno smanjuju. A duboko u sebi znamo da je realnost drugačija. Velika istina se krije u rečima oca medicine, Hipokrata, koji je još pre n. e. tvrdio da ako nisi spreman da menjaš svoj život, ne može da ti se pomogne. Ako ste na ovom blogu i čitate ovaj tekst, pretpostavićemo da ste spremni da počnete sa novim poglavljem u vašem životu. Krenite danas. Iako nije prvi u mesecu, ili ponedeljak. Zdravlje ne može da čeka. Zdravlje ne zna dane u nedelji i datume.

Kada bih vam rekla da možete da jedete šta i koliko hoćete, ali samo u određeno vreme, a da pri tom budete zdravi i izgledate kao ona zakačena slika na frižideru, da li biste mi verovali? Podređeni ste jedino vremenu kada nešto jedete! Ovo nije dijeta. Zaboravite dijete. Nije poenta izgledati zgodno i biti mršav samo za predstojeće leto ili svadbu na koju idete. A i kako to mislite, pojeli ste 65 g graška umesto 44 g iz XY dijete? Shvatate, ko još može time da se bavi u današnje vreme? Ili ikada. Zaboravite na računanje i merenje kalorija koje unosite. Poenta je da budete zdravi. Da postane dirigent vašeg organizma. Da uspostavite kontrolu nad njim. Da osluškujte pažljivo vaše potrebe (ne želje), da pametno reagujte, a nagrada za to je vitka linija. Kako? Mi ćemo da vam otkrijemo tajnu.

A i možda ste već čuli, mnogo zadovoljnih „korisnika“ govori o tome. Svaki dan. To otprilike izgleda ovako. Odete na pregled u i nakon njega dobijete detaljni plan ishrane za naredni period. Program je individualan, što znači da je napravljen da bude prilagođen samo vama, vašim potrebama i zdravstvenom stanju. Ako ste pažljivo proučili uputstva i savete koje ste dobili od nutrionicte, već posle nedelju dana možete da očekujte rezultate. Odmorni ste, imate više energije, odjednom popeti se peške na treći sprat ne predstavlja problem. Ne osećate se naduveno kao junak iz reklame koji leti kao balon – znači Program počinje da deluje. Gledate se u ogledalo, malo ste drugačiji. Nekako ta majica vam više ne stoji, malo se razvukla, kao da je veća. Nešto sa ovim brojevima stvarno nije u redu. Hm, a izgleda da vam se i ten menja.

Ali za mesec dana, kada dođete na kontrolni pregled, osim evidentne promene izražene u kilogramima i centimetrima, saznaćete mnogo bitniju stvar. Vaš sastav organizma se promenio (i nastavlja da se menja). Postajete polako onaj dirigent sa početka. Postajete zdravi iznutra.

Sve je počelo davne 2003. godine. U početku, je postojala samo ideja, koji se u narednim godinama usavršavala i unapređivala, da bi danas ta ideja postala – veličanstveni Program ishrane dr Gifing – poznatiji kao Hrono ishrana dr Gifing. Program je jedinstven u polju preventivne medicine i nutricije u zemlji i regionu. Dr Ana Gifng je dugo svoj Program ishrane dopunjavala, korigovala i prilagođavala svih ovih godina, a ujedno, njeno profesionalno i kontinuirano usavršavanje kod najvećih svetskih stručnjaka u oblasti fiziologije, biohemije, endokrinologije i dijetetike, je doprinelo da danas ovaj Program broji preko 60 000 prezadovoljnih korisnika. Samo u Srbiji. Ali tu nije kraj.

Kako bi se ovaj program više približio zainteresovanim, budućim „korisnicima“, a možda i ponekim „nevernim Tomama“ nastaje drugo, dopunjeno izdanje knjige doktorke, “Hrono ishrana za početnike“, gde se do detalja objašnjava kako i zašto ovaj program funkcioniše. Tu je naravno i “Hrono Kuvar“, koji na jednostavan način, prateći ciklus dana i raspored obroka, pomaže u idejama oko priprema najukusnijih isprobanih hrono jela. Knjiga koja će vas potpuno odvratiti od ideje da možda ipak nije toliko strašno da pojedete čokoladni keks ili popijete možda još jedno pivo je “Porcija zdravlja“.


I dalje ste sumnjičavi? Raspitajte se, Program deluje. 

Objavljeno u kategoriji Blog. Bookmarkuj preko ovog linka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Dobrodošli u našu online knjižaru

Ostavite nam svoju email adresu i budite u toku sa našim akcijama, novim knjigama i zanimljivostima iz izdavaštva