Blog – Budite opušteni!

I ovog četvrtka novi blog iz serijala “Tip of the week”! U ovonedeljnom blogu Petar Lazarov, autor priručnika “Tip of the week #1” piše zašto ne treba da budete ozbiljni i da se opustite! 

blog- opustite se


Prošle godine sam prisustvovao seminaru namenjenom razvoju menadžerskih veština, koji je vodio jedan internacionalni govornik.  Glavna tema seminara je bila kako da prevaziđemo kolotečinu, i šta da preduzmemo kako ne bi ponavljali iste greške. Podelio je sa nama neke svoje vrlo zanimljive uvide i perspektive, ali jedna od njih nas je ostavila, u najmanji ruku, zbunjene.  Na samom kraju seminara, dok je predstavljao poslednju temu seminara i davao zaključak, obratio nam se sa rečenicom: “Ne forsirajte sebe da budete ozbiljni, opuštenošću ćete postići velike uspehe”.


Naravno, bilo je malo čudno kada je to izgovorio, ali kada malo razmislite o tome, shvatite da ima istine u toj izjavi. On ne smatra da su treba toliko ozbiljno shvatati stvari koje se dešavaju na poslu, ali i privatno. Nemojte im davati toliko značaja. Imajte pozitivniji pristup prema njima. Šta se desilo, desilo se.  Ne možemo promeniti stvari koje su se desile i koje su van naše kontrole. Desiće se ono  što će se treba da se desi. Najviše što možemo da uradimo jeste da damo naš maksimum koliko je to u našoj moći. zatim treba pustiti da se stvari odviju svojim tokom i imati vere da će sve biti u redu. Treba da učimo iz naših prethodnih iskustava i grešaka, kao  i da ne pravimo iste greške iznova.


Veoma je važno da posmatramo stvari sa pozitivne strane. Veština je naučiti da negativne ishode posmatramo sa pozitivnog stanovišta.(imati stav – nešto sam naučio iz ovoga).


 Ako stvari ne posmatramo tako ozbiljno:

          – Manje ćemo se nervirati

         – Manje ćemo paničiti

         – Više ćemo se fokusirati na obavljanje zadataka

         – Bolje ćemo razmišljati i donositi važne odluke

         – Pozitivnija će biti atmosfera na poslu

         – Bićemo zdraviji


Jedan od glavin razloga zašto pristupamo stvarima previše ozbiljno, jeste zato što ih ne poznajemo. Ukoliko dobro poznajemo prirodu posla i problema, mnogo ga je lakše opustiti se i razmišljati pozitivno!  

 

Budite opušteni – Budite pozitivni – Budite uspešni!

 

Želimo vam uspeh u promenama!

Objavljeno u kategoriji Blog. Bookmarkuj preko ovog linka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Dobrodošli u našu online knjižaru

Ostavite nam svoju email adresu i budite u toku sa našim akcijama, novim knjigama i zanimljivostima iz izdavaštva