5 AUTORKI ČIJE KNJIGE MORATE PROČITATI

Pre ili kasnije – dođe momenat kada sebi postavimo pitanje “Šta sledeće da čitam?” – Kako bismo vam olakšali potragu za pravim naslovom, predstavićemo vam 5 genijalnih autorki čije naslove možete potražiti u Finesinoj biblioteci.

 

MARIE FORLEO

Rođena i odrasla u Nju Džersiju – Marie je devojka koja uz pomoć strasti, laptopa i sna, stvara društveno-svesno digitalno carstvo koje nadahnjuje milione širom sveta! Marie je bila coach preduzetnicima, umetnicima i multi-strastvenim go-geterima iz svih slojeva života – kako da sanjaju veliko i podupiru ih svakodnevnim akcijama kako bi stvorili rezultate. Opra ju je nazvala misaonim liderom sledeće generacije, a njena emisija MarieTV sa preko 52 miliona pregleda i podcast “The Marie Forleo Podcast” sa skoro 12 miliona download-ova idu u prilog tom nadimku i tituli koju nosi.

 • Ako imate problema sa rešavanjem problema ili dostizanjem sna, niste to vi. Ono što je u pitanju jeste da još uvek niste instalirali jedno uverenje koje sve menja!

  Bilo da želite da napuste posao koji vodi u ćorsokak ili da razbijete zavisnost, naučite da plešete, zacelite vezu ili pokrenete posao –“Sve je rešivo” će vam pokazati i kako! 

  Naučićete:

  • Naviku zbog koje je 42% verovatnije da ćete ostvariti svoje ciljeve.

  • Kako prevazići nedostatak vremena i novca.

  • Kako se nositi sa kritikom i “sindromom prevaranta”.

                                  SVE JE REŠIVO NA AKCIJSKOJ CENI OD 935 RSD

OTEGA JUAGBA

  Otega Juagba, osnivačica organizacije “Women Who”, povezuje i podržava kreativne poslovne žene koje žele da se oprobaju u različitim oblastima marketinga. Podučava ih različitim sadržajima poput biltena, podkasta, kreiranja web stranica, kao i govorničkim veštinama na konferencijama. Ova ambiciozna mlada žena uvrštena je 2018. u Forbsovu evropsku listu “30 ispod 30” u kategoriji medija i marketinga.

 • U ovoj sjajnoj knjizi pronaćićete sve neophodne savete, od pregovaranja sa šefom u vezi povišice, preko građenja vašeg brenda do uklanjanja ličnih blokada i pokretannja vašeg kreativnog mehanizma. Osim toga naučićete kako da napredujete kao frilenser i držite javni govor. Sjajno zar ne?Bez obzira da li ste sanjar, umetnica ili preduzetnica, u ovoj knjizi pronaćićete neophodne mudrosti i inspiraciju za svoj poslovni život.

                          MALA CRNA KNJIGA NA AKCIJSKOJ CENI OD 654 RSD

 

TARA MOR

Jedna od najvećih lidera i eksperata u oblasti ženskog liderstva, Tara Mor se već godinama unazad bavi problemima na koje ženenailaze ne samo u svom poslovnom već i privatnom životu. Preko 40 000 žena je do sada prisustvovalo je na njenim predavanjima i kursevima čiji je cilj osnaživanje žena da naprave veliki iskorak, slede svoje snove i konačno izađu iz svojih podređenih uloga koje su im nametnute još od davnina.
Kroz niz različitih ideja, tehnika i vežbi, programi Tare Mor su u potpunosti promenili način na koji žene razmišljaju o sebi i onome što preduzimaju.
U pitanju je niz radnji i odluka da se više ne sluša unutrašnji glas sumnje u sebe i da se počne slušati glas smirenosti i mudrosti; odricanje od perfekcionizma i preterano detaljnog planiranja, i okretanje novom načinu hitrog prelaska s reči na delo; ukidanje brige o tome šta drugi ljudi misle i usmeravanje fokusa na sopstveno ispunjenje.

 • Veliki Iskorak pruža prave i praktične alate koji pomažu ženama da povećaju svoje samopouzdanje, identifikuju svoje pozive, “odustanu” od pohvala i kritika, odbace kontraproduktivne dobre devojčice u sebi i hrabro krenu u nove pobede.Iako većina žena ne želi da završi u kancelarijskom uglu, svaka od njih se nada nečemu velikom.
  Veliki Iskorak je prva knjiga na našim prostorima posvećena osnaživanju žena i građenju njihove unutrašnje stabilne strukture koja će im pomoći da izađu iz svojih dosadašnjih okvira ponašanja i ophođenja prema sebi.

                              VELIKI ISKORAK NA AKCIJSKOJ CENI OD 935 RSD

DEVORA HAJTNER

Dr Devora Hajtner je stručnjak za odnose mladih i tehnologije. Autorka je knjige “Deca digitalnog doba” kao i osnivač organizacije “Raising Digital Natives”.

 • Mnogi roditelji brinu da će im deca postati ovisna o digitalnim uređajima, kao i da će zbog njih postati otuđeni i odsutni. Stručnjak za medije i tehnologije, dr Devora Hajtner, veruje da tehnologija zapravo pruža ogroman potencijal našoj deci – naravno, ukoliko im roditelji pomognu da se izbore sa izazovima.Suštinska poruka ove knjige jeste da je deci neophodno mentorstvo, a ne (samo) nadgledanje. Istovremeno, zaslužuju više empatije od svojih roditelja odrastajući u svetu digitalnih komunikacija. Knjiga vam nudi savete o tome kako da deci pomognete da prevaziđu izazove prijateljstva i identiteta, česte među decom koja se redovno dopisuju, igraju video igrice i aktivno koriste društvene mreže.

  U ovom veoma korisnom vodiču, dr Devora Hajtner suočava roditelje sa činjenicom da je mudrost koju su “sakupili” tokom života jednako važna i neophodna kao i dodatak digitalnim veštinama njihove dece – a kada se uspešno kombinuju, pametno rezonovanje i tehničke veštine, kreiraju odgovorne osobe modernog, digitalnog doba.

                     DECA DIGITALNOG DOBA NA AKCIJSKOJ CENI OD 792 RSD

 

ANA GIFING

Ana je autor jedinstvenog programa ishrane dr Gifing, koji je postao popularan i van granica Srbije za veoma kratko vreme, tako da trenutno postoji 9 centara u Evropi i Americi koji su licencirani da primenjuju ovaj program. Četiri puta godišnje radi na Klinici za preventivnu medicinu u američkoj državi Wiskonsin, a kao gostujući profesor, veoma često drži predavanja u Evropi i Americi. Od jula 2013, radi kao konsultant i na privatnoj klinici u američkoj državi Oregon. Autor je brojnih knjiga o ishrani dece i odraslih.

 • Da li ste se nekad zapitali ko je krivac kada smo loše volje, kada jedemo puno slatkiša, kada se gojimo, kada se osećamo depresivno?Odgovor je – naši hormoni. Hormoni imaju važnu ulogu u našem životu, upravljajući gotovo svim procesima u organizmu.

  Vreme je da naučimo kako da ih održimo u balansu i kako da konačno preuzmemo kontrolu!

  Ako se suočavate s problemom steriliteta, insulinske rezistencije, štitne žlezde, gojaznosti, erektilne disfunkcije, policističnih jajnika, lošeg raspoloženja, osećaja prebrzog starenja i konstantnog umora, trebalo bi da proverite status svojih hormona. Naučite kako da prepoznate sve simptome i lečite svoje telo holističkim pristupom, lečeći uzrok, a ne posledice, uz stručni nadzor lekara.

  Autorka, dr Ana Gifing, dugogodišnji stručnjak u oblasti anti-aging medicine, uvešće vas u svet hormona i otkriti sve tajne o ovim mističnim pogonima našeg tela. Dr Gifing će vas naučiti kako da prepoznate znakove hormonske neravnoteže, da biste svom telu pristupili odgovorno.

  Knjiga je namenjena ženama i muškarcima, od puberteta do zrelog doba, uz posebne savete za period menopauze.

                   HORMONI ANĐELI ILI DEMONI NA AKCIJSKOJ CENI OD 748 RSD

Verujemo da će se lista naših autorki kao i njihovih naslova naći na vašoj novoj “must read” listi!

Uživajte u čitanju!
Vaš Finesa tim.

Objavljeno u kategoriji Blog. Bookmarkuj preko ovog linka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Dobrodošli u našu online knjižaru

Ostavite nam svoju email adresu i budite u toku sa našim akcijama, novim knjigama i zanimljivostima iz izdavaštva