3 predloga za čitanje urednice izdavačke kuće Finesa Lidije Maričić

Najviše mi prijaju knjige autora koji svoja uviđanja potkrepljuju kroz svoju ličnu praksu i studijsko istraživanje. Tako i Patrik Mekginis posvećuje svoju karijeru onome što je uvideo da ga kao kvalitetnog i uspešnog biznismena muči od ranih studentskih dana do danas, a to je konstantan strah od propuštanja.

Ova kovanica je danas moderna i često se koristi kao hushtag na društvenim mrežama za isticanje kako osoba koja ga postuje zapravo uživa, rado propušta brz život, međutim kako autor kaže, da zaista propuštate, ne biste I TO delili na društvenim mrežama. Posebno mi je bilo značajno njegovo objašnjenje kako dolazimo do odluka u svetu preplavljujućih izbora i kako strah od bolje opcije ne dozvoljava da racionalno pristupimo odlučivanju.

Alati koje nam donosi ova knjiga su mi pomogli da posložim sve obaveze i želje, a verujem da je početak godine vreme baš za to, zato vas pozivam da uvrstite ovu knjigu u svoju prazničnu listu!

 

Pogledajte i moj razgovor sa Patrikom o tome zašto se blesavo ponašamo tokom Crnog petka i koje su i pozitivne strane

straha od bolje opcije – https://www.youtube.com/watch?v=06pBIvoi-Gs

 

Kakva priča, kakva vožnja života! To je rečenica koju sam izgovorila kad sam završila čitanje ove knjige i poželela odmah da je objavim i kod nas. To je jedna od onih knjiga zbog kojih zovem sve svoje saradnike i preklinjem da stanu sa svim što rade i preuzmu pripremu ove knjige! Nisam mogla da dočekam datum objavljivanja. Neverovatan čovek uz koga sam naučila brojne lekcije o liderstvu kroz njegove situacije, dijaloge i velike zalogaje. Volela bih da i vi doživite isto i zato, bez obzira čime se bavite, na kojoj god da ste poziciji ili za koji god izazov da se pripremate, ova autobiografija će vas inspirisati! Poželećete da svi oko vas pročitaju, da biste mogli da razgovarate iznova i iznova o tim velikim odlukama kao što je kupovina Marvela ili Pixara i kako biste vi donosili iste. 

 

Dugo sam tražila naslov koji bi odgovorio na goruću temu u mom poslovnom i privatnom životu, a i životu mojih bliskih prijatelja. Naučiti pitati se „Zašto je ovo meni važno“ ključno je za jasno postavljanje granica i odlučno NE u svim životnim situacijama. A zašto je važno reći ne i to BEZ osećaja krivice, reći će vam vaš stomak ako se samo prisetite trenutka kada ste to nekada odlučno izgovorili i dobro se osećali. Caka je u tome da osluškujete svoj stomak češće, idealno – stalno, kako biste živeli rasterećeniji i ispunjeniji život. Dozvolite da vas Dejvid Zaharijades podseti na nešto što je već u vama!

Objavljeno u kategoriji Blog. Bookmarkuj preko ovog linka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Dobrodošli u našu online knjižaru

Ostavite nam svoju email adresu i budite u toku sa našim akcijama, novim knjigama i zanimljivostima iz izdavaštva